Obraz

kilkukrotny medalista Drużynowych Mistrzostw Rosji z Mega Łada Togliatti, reprezentant Rosji w Drużynowym Pucharze Świata i Mistrzostwach Europy Par, złoty medalista Drużynowych Mistrzostw Świata Juniorów i Drużynowych Mistrzostw Europy Juniorów z reprezentacją Rosji, kilkukrotny medalista krajowych mistrzostw młodzieżowych. W Polsce jeździł dla Victorii Piła i Orła Łódź.

30 września 2015 roku...

podczas VII Memoriał Anatolij Stiepanowa w Togliatti, 23-letni wówczas Witalij upadł na tor i został odwieziony do szpitala. Do kraju docierają informacje, że po upadku Rosjanin nie miał czucia w nogach. Witalij w ciągu kilku kolejnych godzin po wypadku przeszedł dwie operacje. Miesiąc później - kolejną. Biełousow szybko zaczął rehabilitację i u progu roku 2016 ani myślał o przerwaniu kariery. Przedłużył kontrakt z Orłem Łódź i zaczął odzyskiwać czucie w prawej nodze. Następne miesiące to jednak żmudna i nieustanna praca Rosjanina o powrót do pełnej sprawności, a przy tym ogromne nakłady finansowe. Całe środowisko zbierało pieniądze na rehabilitację. Wróżono mu wózek inwalidzki, a obecnie Witalij porusza się o własnych siłach!

Blisko trzy lata po wypadku niektórzy zapomnieli o heroicznej walce o powrót do zdrowia sympatycznego Rosjanina. Tymczasem stan zdrowia Witalija jest coraz lepszy. Lekarze rokuję szybki powrót na tor. Warunkiem jest jednak poddanie go intensywnej rehabilitacji, która niesie za sobą konieczność zaangażowania znacznych środków finansowych.... Historia Witalija ukazuje, że w jednym momencie życie zawodnika może się wywrócić o 180 stopni. Walka o punkty zamienia się w walkę o własne zdrowie. Po rozmowie z Witalijem postanowiliśmy podjąć działania, aby mu pomóc, bo wierzymy, że już niedługo ponownie zaskoczy nas swoimi wyczynami na torze!

Wspólnie pomóżmy Witalijowi wrócić do pełni zdrowia!

Już teraz dzięki dobroczynności Joanny Krystyny Radosz - autorki książki "CZARNA KSIĄŻKA - ZOSTAĆ MISTRZEM", część dochodu ze sprzedaży tej książki zostanie przekazana za pośrednictwem naszej Fundacji na rehabilitację Witalija!

Uruchomiliśmy również zbiórkę, jako uzupełnienie naszych działań o zdrowie Witalija. Razem z wami pomożemy na tyle, na ile będzie to możliwe. Nie liczą się wysokości wpłat, liczą się chęci! Każda złotówka przybliża Witalija do założenia kasku i pociągnięcia manetki motocykla do samego końca!

Zachęcamy do wspierania naszej akcji!
Wierzymy, że z wami uda nam się postawić Witalija na nogi!