Krzysztof Sadurski...

Data i miejsce urodzenia:

22 lutego 2003 roku, Warszawa

Imiona rodziców: Kinga, Wojciech

Wzrost: 172 cm

Waga: 55 kg

Trener: Roman Jankowski

Klub:  Kontrakt w sezonie 2019 - Unia Leszno, w stałym składzie Stainer Unia Kolejarz Rawicz (II Liga)

Motocykl:  GM500cc z ramą Javy, cross - Yamaha 250 4t

Zainteresowania – poza żużlem: motocross, pływanie

Osiąnięcia...

• III miejsce w Drużynowych Mistrzostwach Polski Juniorów 2018.
  • Poza torem - rola „Młodego Cukier”, brata głównego bohatera w produkcji filmowej „Żużel” - filmu fabularnego Doroty Kędzierzawskiej i Arthura Reinharta, w koprodukcji z CeTA - premiera wkrótce!

Krzysiek przygodę z żużlem rozpoczął jako 12-latek na minitorze, pod okiem Piotra Pawlickiego Seniora. W wieku 13 lat podczas gali lodowej na TOR-TORZE w Toruniu – uległ poważnej kontuzji – złamania łokcia. Jednak po leczeniu i rehabilitacji wrócił na tor żużlowy i pod okiem trenera Romana Jankowskiego szlifuje swoje umiejętności.

Młody "diament" czarnego sportu 24 maja 2018 roku w Gnieźnie zdał egzamin na licencję „Ż”, a niedawno – 22.02.2019 roku - ukończył 16 lat i w sezonie 2019 będzie startował w stałym składzie Stainer Unia Kolejarz Rawicz jako junior. Na sezon 2019 podpisał również kontrakt z klubem Unia Leszno!

Krzysztof ma ogromną motywację, ciężko, intensywnie i sumiennie pracuje nad swoją formą, by osiągać coraz lepsze wyniki w czarnym sporcie. Naszym zadaniem jest znalezienie sponsorów dla Krzysztofa, aby mógł rozwijać swoje umiejętności i szlifować swój „diamentowy” talent!

Już dziś zostań sponsorem Krzysia!

Przejdź do zakładki "Kontakt" i napisz do nas...

lub wpisz wybraną przez Ciebie kwotę i wesprzyj Krzysztofa!

Wpłata przez Paypal? Nie ma problemu!

PLN
GBP