Wychowanek Polonii Bydgoszcz, a obecnie zawodnik Stali Gorzów bez wahania przyjął naszą propozycję. Wraz ze swoim teamem, z menadżerem zawodnika na czele, z dużą apropatą wypowiadał się o ostatnich działaniach Fundacji. 25-latek zgodził się na współpracę i objęcie tytułu Ambasadora. Tym samym dołączył do Bartosza Smektały oraz Emila Sajfutdinowa. Jest nam niezwykle miło, że nasza inicjatywa spotkała sie z tak ciepłym przyjęciem w środowisku żużlowym. Choć minął zaledwie pierwszy kwartał naszej działalności, udało nam się zgromadzić wokół siebie wybitnych zawodników, którzy swoim nazwiskiem razem z nami będą promować akcje charytatywne podejmowane przez Fundację.

Szymon Woźniak ze speedwayem związany jest od najmłodszych lat. Pierwsze triumfy święcił już na miniżużlu, będąc czołowym reprezentantem Polski. Nic więc dziwnego, że nie tylko w Bydgoszczy, gdzie uczył się żużlowego rzemiosła, lecz w całym kraju nad Wisłą wiązano z nim wielkie oczekiwania. Szymon nie zawiódł, bowiem jako młodzieżowiec w dorosłym żużlu wciąż należał do ścisłej czołówki, co potwierdza tylko tytuł Młodzieżowego Indywidualnego Mistrza Polski z 2014, wywalczony na torze w Gorzowie Wielkopolskim oraz udział w cyklu Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów.

Największy dotąd sukces indywidualny Szymon Woźniak osiągnął przed rokiem. Historia niejako zatoczyła koło, albowiem również na torze w Gorzowie Wielkopolskim nasz Ambasador sięgnął po Czapkę Kadyrowa, tj. stanął na najwyższym stopniu podium Indywidualnych Mistrzostw Polski.

Jeszcze niemal cała kariera przed Szymonem, a dotychczasowy jej przebieg pozwala sądzić, że także największe sukcesy jeszcze przed nim. Jest nam niezwykle miło powitać cały team na pokładzie!