Od kilku dni działaliśmy na kilku horyzontach, a o wszystkich podjętych akcjach dowiecie się Państwo już niebawem. Pierwszą inicjatywą Fundacji Speedway’a jest pomoc 12-letniemu Kajetanowi z Tarnowa, który uczy się żużlowego rzemiosła w akademii samego Janusza Kołodzieja. Niezwykłe predyspozycje do uprawiania sportu oraz życiowa zawziętość i pracowitość Kajetana szybko zaowocowały, a jego sportowi opiekuni zdecydowali, że w sezonie 2018 sympatyczny młodzian będzie trenować na motocyklu o pojemności 500 ccm.

Sytuacja materialna Kajetana nie pozwala na skompletowanie motocykla i potrzebnego osprzętu. By zdobyć jakiekolwiek środki na zakup motocykla sprzedał swój dotychczasowy warsztat. Wspólnie z rodzicami Kajetana postanowiliśmy podjąć rzuconą przez życie rękawicę i wspólnymi siłami zdobyć pieniądze na przygotowanie Kajetana do najbliższego sezonu. Szczegóły akcji na rzecz naszego podopiecznego oraz historię przygody Kajetana z motocyklem znajdą Państwo poniżej:

W imieniu wszystkich zaangażowanych w nowy projekt, a zwłaszcza w imieniu samego Kajetana, serdecznie już dziś dziękujemy za każdą przekazaną złotówkę. Głęboko wierzymy, że wspólnie uda nam się wychować przyszłego medalistę żużlowych czempionatów.