Bartosz Smektała bez wątpienia należy do najzdolniejszych i już najbardziej utytułowanych zawodników młodego pokolenia. Dość powiedzieć, że urodzony w sierpniu 1998 roku żużlowiec w sezonie 2017 świętował wraz z reprezentacją Polski złoto Drużynowego Pucharu Świata, złoto Drużynowych Misrzostw Świata Juniorów oraz złoto Drużynowych Mistrzostw Europy Juniorów. Jeżeli dodać do tego Drużynowe Mistrzostwo Polski oraz Młodzieżowe Mistrzostwo Polski Par Klubowych zdobyte wraz z macierzystą Unią Leszno, a także indywidualne krążki Młodzieżowych Indywidualnych Mistrzostw Polski oraz Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów, już dziś popularnego "Smyka" należy zapisać w annałach polskiego sportu żużlowego.

W sezonie 2018 Bartosz Smektała będzie pełnił funkcję Ambasadora Fundacji Speedway'a. Jest nam niezwykle miło, że niemal od początku naszego istnienia możemy liczyć na zaufanie czołowych zawodników globu. Głęboko wierzymy, że wspólna praca przyniesie spodziewane efekty, a najbliższy rok pozwoli spełniać wszystkie cele statutowe Fundacji.

Bartek, witamy na pokładzie!