Choć Fundacja Speedway’a aktem notarialnym powołana została do życia w lipcu 2017 r., a wpisana do właściwego rejestru została z początkiem listopada ubiegłego roku, wszelkie dotychczasowe prace skierowane były na jak najlepsze przygotowanie się do ujawnienia szerszemu gronu odbiorców. Zdając sobie w pełni sprawę, że oficjalny start działalności Fundacji zakończył tylko pewien etap realizacji naszych marzeń, to tak naprawdę wiemy, że dzień 16 stycznia br. otwiera przed Fundacją i polskim speedwayem nieznane dotąd horyzonty.

Przed kilkoma miesiącami pomysłodawcy projektu, którego wizytówka w postaci strony internetowej teraz Państwa gości, postanowili stworzyć Fundację Speedway’a. Podmiot wspierający rozwój całej dyscypliny i niosący pomoc najbardziej potrzebującym.

Więcej o stworzeniu i wizji tworzenia fundacji przeczytacie Państwo w zakładce „O Fundacji”, do lektury której gorąco zapraszamy. Pozostałe wybory z górnego menu strony pozwolą odpowiedzieć na więcej pytań dotyczących działań fundacji.

Zapraszamy do kontaktu i wsparcia działań Fundacji Speedway’a. Znajdziecie nas również na Facebooku: www.facebook.com/FundacjaSpeedwaya.

Fundacja Speedway’a